MLD I Basis cursus

MLD I Basis cursus

inhoud

Om lymfe drainage goed toe te kunnen passen moet je weten hoe het lymfesysteem van een paard in elkaar zit. Wat de valkuilen en wat de aandachtspunten zijn. De ligging en werking van lymfevaten maken bovendien een bepaalde massage techniek noodzakelijk. Het is ook geen onschuldige techniek, verkeerd uitgevoerd kan het wel degelijk schade berokkenen. Reden genoeg dus om het goed te leren. Door het volgen van de basis opleiding tot MLD therapeut creëer je een goede basis.

In de basiscursus komen alle op deze site genoemde indicaties aan bod met uitzondering van lymfatische en traumatische oedemen. De behandeling van deze zeer specifieke indicaties komt aan bod in de vervolgcursus MLD Oedemen.

voor wie?

De insteek van deze opleiding is dat je inzicht krijgt in de werkingsmechanismen die van invloed zijn op het gehele lymfesysteem en vervolgens daarmee rekening houdend, een MLD behandeling kunt geven bij verschillende aandoeningen. Na deze opleiding kun je zelfstandig meerdere aandoeningen of klachten behandelen bij paarden. 

Wil je paarden gaan behandelen van anderen en in het MLD register opgenomen worden dan ben je verplicht om ook de vervolgopleiding MLD II Oedemen, MLD II Lymfe taping alsmede beide voedingsdagen te volgen en een examen af te leggen. Daarnaast dien je jaarlijks deel te nemen aan een Bijscholings dag MLD. Voor meer informatie bezoek het MLD kwaliteitsregister: www.MLDRegister.nl.

Vooropleiding

De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

cursusprogramma

De cursus wordt gegeven in 10 dagdelen (4 dagen achter elkaar en 1 losse dag). Tijdens de eerste dagen wordt de theorie behandeld en worden de techniek en de grepen op elkaar geoefend. Het op elkaar oefenen is een belangrijk onderdeel aangezien mensen elkaar makkelijk feedback kunnen geven. Daarna gaan we het geleerde in praktijk brengen en paarden masseren.

 

De cursusdagen duren van 09.30 tot 17.00 uur.  Vanaf 09.00 uur ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

locatie

Deze themadag wordt gegeven op twee locaties. Kijk voor een overzicht onder ‘Data en locaties’ op deze pagina. 

Op onze prachtige vaste locatie in Empe is er de mogelijkheid om te overnachten en je eigen paard mee te nemen. Vraag naar de mogelijkheden: www.taktacademy.nl

Investering

De investering voor deze themadag is € 847,00 (incl. BTW) per persoon. Dit is inclusief uitgebreide reader, koffie en thee.  Vergeet niet zelf een lunch mee te nemen! 

Data & locaties

  • Empe
    29 februari, 1, 2, 3 en 27 maart 2020
  • Eindhoven
    1, 2, 3, 4 en 18 mei 2020
  • Eindhoven
    9, 10, 11, 12 en 19 oktober 2020

Facts

Opleiders

Natascha bos
Docent
Renée Wolters
Praktijk assistent
Mirjam Frieman
Praktijk assistent

Testimonial

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Pietje Bell
Studiejaar 2020

Professioneel MLD therapeut

Heb jij de ambitie om professioneel MLD therapeut paard te worden? Dan is onze jaaropleiding écht iets voor jou!

In één jaar volg je alle cursussen en themadagen in chronologische volgorde en sluit je af met een examen. Bekijk de jaaropleiding hier.

Contact & advies

Heb je nog vragen? Of heb je hulp nodig om de juiste keuze te maken? Wij helpen je graag!