We behandelen paarden bij voorkeur in hun eigen omgeving. Dit biedt ons namelijk veel extra informatie die van belang is bij de anamnese. We krijgen een veel beter beeld van het paard. Bovendien kunnen we zo kijken naar de epigenetische factoren die van belang zijn voor de gezondheid van je paard: huisvesting, omgeving, sociaal contact, beweging, etc. Daarnaast zal een paard in zijn vertrouwde omgeving gemakkelijker zijn normale gedrag vertonen dan wanneer hij in een vreemde omgeving is. Hoe minder stress factoren hoe beter het beeld.

Afhankelijk van de klacht doen we soms ook consulten per telefoon of email. Met name wanneer je paard al onder behandeling is bij een van onze samenwerkende therapeuten, is het niet altijd nodig om je paard te zien en te voelen. Door de nauwe samenwerking waarbij we (met jou toestemming uiteraard) relevante informatie uitwisselen over je paard, bespaart dat je een consult en is een telefonisch consult vaak voldoende. Dit geldt uiteraard niet voor behandeling met lymfedrainage.

Als je graag wilt dat we langs komen om je paard te behandelen of je wilt een telefonisch consult, neem dan contact met ons op.