De orthomoleculaire geneeskunde is de behandeling van ziekte door de lichaamscellen te voorzien van een optimale moleculaire omgeving van stoffen; met name stoffen die normaal in het lichaam voorkomen. Dit betekent dat we op celniveau kijken naar de daar van nature aanwezige (of juist afwezige) stoffen.

De orthomoleculaire visie gaat er vanuit dat voeding zowel preventief als genezend ingezet kan worden. Voeding zit vol met biologisch actieve substanties die in staat zijn om verschillende processen in het lichaam te beïnvloeden.  Deze kun je heel gericht inzetten bijvoorbeeld om het  immuunsysteem te versterken. Om de cellen optimaal te voorzien van de benodigde stoffen is het soms noodzakelijk om tijdelijk supplementen te gebruiken. Deze zijn nodig om tekorten aan te vullen die onvoldoende via de voeding aangevuld kunnen worden.

Paarden zijn in de vrije natuur hun eigen "behandelde arts" volgens het orthomoleculaire principe. Ze weten zelf precies wat ze wanneer nodig hebben. En ze zoeken dit dan ook op door grassen, kruiden, takken, stengels, riet en struiken uit te zoeken waar de benodigde stoffen in zitten. Dit zijn dan de oorspronkelijke stoffen die normaal in het lichaam voorkomen en die het paard op celniveau ook kent en herkent!

Dat is dan ook de reden dat wij zoveel mogelijk werken met natuurlijke onbewerkte stoffen.

We geven ook een 5 daagse Orthomoleculaire basis opleiding. Hier gaan we uitgebreid in op het onderwerp orthomoleculaire geneeskunde.

Wil je meer over orthomoleculaire geneeskunde weten schrijf je dan in voor de basis opleiding of neem contact met ons op.