Blessures bij het paard voorkomen en behandelen

Tijdens deze themadag Blessures en herstel in relatie tot voeding gaan we het uitgebreid hebben over (veel en/of explosieve) beweging en de eisen die daardoor gesteld worden aan het paardenlichaam. Of je nu dressuur rijdt, springt, of van endurance en eventing houdt; het vraagt allemaal veel van je paard. We kijken naar verschillende biochemische processen zodat helder wordt wat het paardenlichaam écht nodig heeft in verschillende situaties. Hoe kun je de ‘motor’ en het ‘uithoudingsvermogen’ op cellulair niveau optimaliseren? Hoe kun je invloed uitoefenen op ‘spiermassa’ en hoe op ‘vetmassa’. Wat heeft het lichaam nodig om de boel te regenereren, te repareren of om de hersteltijd na een wedstrijd te minimaliseren? Hoe ontstaan blessures en waarom is de één gevoeliger dan de ander? We gaan het niet hebben over trainingsschema’s en trainingsopbouw, dat is het vakgebied van trainers. We gaan het wél hebben over het lichaam, regeneratie, reparatie, preventie en de relatie met macro- en micronutriënten.

Voor wie is deze thema dag Blessures en herstel in relatie tot voeding?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid bij paarden: van eigenaren, verzorgers tot dierenartsen, van hobbyist tot professional. De onderwerpen worden helder en duidelijk uitgelegd zodat je het ook zonder medische basiskennis kunt volgen. Heb je deze kennis al wel dan is dit een extra verdieping omdat we diep op de materie ingaan en de verschillende onderlinge verbanden leggen.

Les data en kosten

Deze themadag wordt de komende tijd gegeven op verschillende data en locaties. Kijk hiervoor in onze agenda. De dag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 09.00 ben je welkom en staat de koffie en thee klaar.

De kosten zijn € 151,25 (incl. BTW) per persoon. De koffie en thee zijn gratis, vergeet echter niet zelf een lunch mee te nemen. Wil je je aanmelden? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier op onze site.

Er is na afloop van deze dag een uitgebreide reader over dit onderwerp beschikbaar voor € 20,00 (incl. BTW)