Zolang ik, Natascha Bos, hier op aarde ben, ben ik gefascineerd door paarden. Als klein meisje had ik al een paardenvriendje als mijn maatje, en dat is altijd zo gebleven! Opgegroeid met en tussen de paarden, heerlijk!

Na mijn carrière in het bedrijfsleven ben ik me gaan verdiepen in de natuurgeneeskunde. Ik raakte zo enthousiast dat ik mijn oude branche achter me heb gelaten. Na mijn studie kPNI kwamen er steeds meer paarden op mijn pad die binnen het reguliere veld niet meer verder geholpen konden worden. Dat was het moment dat ik besloten heb om mijn kennis en ervaring in te zetten voor dieren, met name paarden.

Het is mijn passie om paarden (en mensen samen) weer terug te brengen naar hun oorspronkelijke authentieke kracht. Zowel qua gezondheid als qua levensenergie. Waarbij  innerlijke wijsheid en kracht de drijfveren zijn. Het zelfgenezend vermogen aanspreken en een goede adaptogene capaciteit opbouwen zijn uitdagingen die mij persoonlijk raken.

Waarbij  communiceren door middel van lichaamstaal een belangrijk uitgangspunt is. Het is voor paarden hun enige en oorspronkelijke communicatie middel bij onderling contact. Terra Natura en Klaus Hempfling zijn hierin inspiratie bronnen voor mij.

Ik werk nauw samen met collega's die vanuit dezelfde uitgangspunten denken en werken. Het holistische, integratieve, complementaire denken waarbij het paard en zijn gezondheid centraal staat. 

Achtergrond, opleiding en cursussen

HBO TVW, Orthomoleculair kPNI therapeut, Fytotherapie, Medische biologie, Manuele Lymfe Drainage, Reiki, Gemmo Therapie, Voedingsleer, Manuele Lymfe Drainage am Pferd van Prof. Dr. Berens von Rautenfeld, Emotioneel Lichaamswerk, Nei, NLP, Equilibre trainer, Medical Taping (Sören Heinbokel), Celzouttherapie voor dieren (Silverlinde), Anatomie en palpatie, Biomechanica, diverse Dissecties (Sharon May Davis), Systemisch sjamanistisch werken met paarden (Kifungo), Farmacologie 4 daagse training van Bill Bengston & Henk Fransen.

Natascha Bos